Anders Meidahl
Anders Meidahl (f. 1988) er forfatter, ph.d., hjerneforsker og læge, der bl.a. har arbejdet i psykiatrien. Han debuterede i 2019 med børnefantasybogen ILDENS SVÆRD. INTETHVID (2024) er hans første roman for voksne. Romanen er et mangesidigt blik på et udpint og åndsforladt psykiatrisk system med de mange kyniske krav om effektivisering. Over to nattevagter domineret af underbemanding, overbelægning, svigt og stress, drives en nyudklækket læge ud over sammenbruddets rand.
Hør Anders fortælle om INTETHVID onsdag den 16. oktober kl. 14.30 i Kapellet, Annebergparken 32. Billetter koster 50 kr.
Foto: Lærke Posselt
Anette Rasmussen
Anette Rasmussen er 61 år, er uddannet bibliotekar samt DGI naturtræner og har været ansat 29 år ved Odsherreds Biblioteker. Hun elsker naturen og gode bøger.
Mød Anette til en morgenfrisk litteratur- og naturtræning i Grønnehave Skov torsdag den 17. oktober kl. 9.30. Det er gratis, dog er der et begrænset antal pladser, så du skal tilmelde via billetter.
Anna Juul
Anna Juul (f. 1992) er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og har arbejdet med radio, tv og bøger. Hun har bl.a. været forfatter på programmet Den Korte Radioavis på Radio24syv. I 2019 debuterede hun med digtromanen JEG BRUGER MIN KROP SOM ET MØBEL under aliasset Veronika Katinka. Anna Juul har skrevet og spillet hovedrollen i tv-serien ”Min Kamp”, der handler om samme karakter, og hun står bag serien ”Fantomforhold”. I 2022 udgav hun den sorthumoristisk rablende klimalockdown-roman PENGE & BACON. Hun er aktuelt med bogen SUPERSKURK (2023), en rå, akut og kærlig bog skrevet inde fra en psykisk sygdom. Anna Juul modtog prisen Årets Sundhedsdebattør (2023) for bogen.
Hør Anna fortælle om SUPERSKURK tirsdag den 15. oktober kl. 14.30 i Kapellet, Annebergparken 32. Billetter koster 50 kr.
Foto: Fryd Frydendahl
Annemette Pødenphandt
Annemette Pødenphandt debuterede som sopran fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2016. Hun favner et alsidigt repertoire, som spænder fra den tidlige til den helt nye musik og har uropført adskillige værker, bl.a. kammeroperaen Den du fodrer af Lasse Scwanenflügel Piasecki, som hun producerede i samarbejde med dukkefører Astrid Kjær. I 2020 blev hun nomineret til årets operasanger af Cph Culture for sin rolle som Elle i Ylva Kihlbergs eksperimenterende opsætning af Poulencs La Voix Humaine. Gennem hele sin sangkarriere har hun løbende udforsket andre vokale udtryk end det klassiske klangideal, bl.a. i folkemusik, eksperimenterende teater og improviseret musik, inspirationer som hun også trækker på i sit kompositoriske virke. Annemettes musik udspringer af kropslige fornemmelser og den cellulære hukommelse, med åndedrættet og stemmen som omdrejningspunkt. Hun er idemager og komponist til den stedsspecifikke kammeropera HVILELØS, som uropføres til årets festival.
Mød Annemette til den stedsspecifikke kammeropera HVILELØS i Badeanstalten, Annebergparken 28C. Operaen spilles 6 gange under festivalen: søndag den 13. oktober kl. 20 (premiere), tirsdag den 15. oktober kl. 18 & kl. 20, torsdag den 17. oktober kl. 18 & 20 og fredag den 18. oktober kl. 18. Billetter koster 150 kr.
Du kan også møde Annemette til en anderledes artist talk til Fællessang & fortællinger torsdag den 17. oktober kl. 11 i Hospitalskirken, Annebergparken 35. Gratis.
Foto: Jens Juul
Annika Vernie Orsholt
Annika Vernie Orsholt har arbejdet som børnekulturformidler på Odsherred Bibliotek siden februar. Inden da arbejdede hun som folkeskolelærer, hvor hun bl.a. specialiserede sig indenfor legende formidling af teknologiforståelse. Annika har flere års erfaring i formidling af teknologi for alle aldersgrupper, selvom hun er en person, der trives bedst i krydsfeltet mellem moderne teknologi og klassisk, analogt håndværk. Hun elsker at udforske og lege med nye teknologier, hvad enten det drejer sig om programmering, gadgets eller digitale værktøjer, men det er også vigtigt for hende at kunne være helt old school kreativ.
Mød Annika og kollegaen Jannie til en åben AI-workshop onsdag den 16. oktober kl. 11-16 i Vaskeriet, Annebergparken 28B. Gratis. Kom bare.
Arne Fjordgaard Andersen
Arne Fjordgaard Andersen er født og opvokset på Fjordgården på Hørve Lammefjord. Han drev selv ejendommen fra 1975 og 40 år frem. I den tid dyrkede han både mulige og umulige afgrøder, som han selv siger. Arne er kendt som en altid engageret fortæller med en kæmpe viden om Lammefjorden, som han får flittigt brugt som formidler på UNESCO Geopark Odsherreds besøgsmark og som guide på Audebo pumpestation.
Mød Arne til Fortællinger på toppen af Lammefjordens øer tirsdag den 15. oktober kl. 19. Gratis, dog med tilmeldning via billetter, da der er et begrænset antal pladser.
Benjamin Lamberth
Benjamin Lamberth (f. 1980) er romanforfatter, foredragsholder og uddannet lærer. Han er opvokset på øen Saltholm og er nu bosat i Odsherred. Benjamin Lamberth debuterede som forfatter med romanen DATAHELTEN i 2019 og er snart aktuelt med klima-kærlighedsroman KAOSABEN. Han er næsteforperson i bestyrelsen for Danske Skønlitterære Forfattere, bidrager jævnligt til P4’s Meningsministeriet og samler på og istandsætter gammeldags skrivemaskiner.
Hør Benjamin fortælle gakkede erotiske fortællinger til dyr til Litteraturløjer onsdag den 16. oktober kl. 13 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Gratis. Kom bare.
Bente Klerke
Bente Klerke er fortæller og forfatter. Hun fortæller myter, eventyr og egne historier for børn og voksne. Siden 2002 har Bente arbejdet med fortællingens forvandlende og helende kraft - bl.a. gennem historier om naturens visdom og hjertets vej og om at bygge bro. Hun er medskaber af Det Økologiske Kulturlaboratorium – et forundringssted for grokraft, kreativitet og fremtidsvisioner på Kristofferskolen i Roskilde, hvor hun underviser i havebrug og teater. Derudover er hun forfatter til børnebøgerne PEPINO, BJØRNEN DER SPILLEDE VIOLIN og BJØRNEEVENTYR.
Mød Bente på Fortællelegepladsen ved platantræerne til mundtlige fortællinger om mennesker, træer og naturvæsner tirsdag den 15. oktober kl. 14-15. Gratis. Kom bare.
Claus Muldstrup
Claus Muldstrup (f. 1960) er udlært serigraf (silketryk), uddannet grafiker og studeret på Kunstakademiet, København.
Mød Claus hver dag i Vaskeriet, Annebergparken 28B, fra den 15.-18. oktober kl. 11-16 til et skrive- og skriftværksted. Gratis. Kom bare.
Claus Rex
Claus Rex (f. 1978) er turistchef i Odsherred, udannet historiker og er en aktiv del af Odsherreds kulturliv. Han er bosiddende i Annebergparken, vandrer, cykler og vinterbader, og så er han en passioneret læser af skønlitteratur, sidder i Foreningen Fortællingernes tids bestyrelse og elsker musik. Han har de seneste fem år boet i Odsherred og har sit eget bud på, hvad der sker, når man flytter fra by til land.
Hør Claus fortælle til Fællessang & fortællinger onsdag den 16. oktober kl. 11 i Hospitalskirken, Annebergparken 35. Gratis. Kom bare.
Dorthe Pedersen
Dorthe Pedersen, alias Urteheksen, er selvstændig naturvejleder med speciale i vilde urter, deres historie og anvendelse gennem tiderne. Dorthe er oprindelig uddannet socialpædagog og har efter- og videreuddannelser inden for voksnes læring bl.a. fra RUC (1998), naturvejlederuddannelsen (2012), natur- og stressvejlederuddannelsen (2022). Derudover er hun uddannet geoguide i Geopark Odsherred.
Mød Dorthe fredag den 18. oktober kl. 11-14 på Fortællelegepladsen til et troldeværksted. Gratis. Kom bare.
Helle Laursen
Helle Laursen er designer, illustrator, bibliotekar, forfatter og formidler. Hun er uddannet fra Danmarks Designskole og Central St. Martins – University of Art and Design i London. Derudover er hun cand.scient.bibl. fra KU og har også en MuseumsUndervisningsUddannelsen MUU. Hun er forfatter og illustrator til billedbøgerne MIN MORFAR og TIDENS MESTER samt aktivitetsbøgerne LANGT IND I SKOVEN og SØVAND OG MOSEHULLER.
Mød Helle til en morgenfrisk sansetur fredag den 18. oktober kl. 9.30-10.30. Billetter koster 50 kr./barn (inkl. en logbog), gratis for voksne. Følg billetlinket.
Mød Helle igen til en åben monsterbog-workshop i Vaskeriet, Annebergparken 28B, fredag den 18. oktober kl. 13-15. Gratis.
Ida Nørby
Ida Nørby er klassisk uddannet, eksperimenterende cellist, som beskæftiger sig med fri improvisation, elektroakustik og komposition. Som skrivende og udøvende musiker i adskillige kreative projekter har Ida fremelsket sit eget soniske udtryk, der trækker på både klassiske referencer, improviseret musik og eksperimenterende soundscapes. I hendes kompositioner balanceres virkelige instrumenter, processerede lyde og elektroniske effekter i en atmosfærisk, stemningsfuld helhed. I øjeblikket studerer Ida til filmkomponist på Syddansk Musikkonservatorium.
Mød Ida til den stedsspecifikke kammeropera HVILELØS i Badeanstalten, Annebergparken 28C. Operaen spilles 6 gange under festivalen: søndag den 13. oktober kl. 20 (premiere), tirsdag den 15. oktober kl. 18 & kl. 20, torsdag den 17. oktober kl. 18 & 20 og fredag den 18. oktober kl. 18. Billetter koster 150 kr.
Ilse Kristensen
Ilse Kristensen er psykolog og nået at arbejde på psykiatrihospitalet ved Nykøbing Sj. i 32 år indtil hospitalets lukning i 2015. Hun har boet i over 40 år i Annebergparken og bor der stadig. Hun er blandt andet aktiv på Nykøbing Sj. Psykiatrimuseum, hvor hun både er med i museets bestyrelse og fungerer som rundviser.
Mød Ilse til to særrundvisninger tirsdag den 15. oktober. Den første kl. 9.30 til en morgenfrisk krimirundvisning i bogen DÅREKISTEN (fra 2022) - billetter 80 kr. Den anden kl. 16 til Oplev en sindssyg verden, en rundvisning med skuespiller Martin Andersen - billetter 40 kr./80 kr.
Jakob Walløe Hansen
Jakob Walløe Hansen arbejder til daglig som geolog og formidlings- og undervisningsleder i UNESCO Global Geopark Odsherred, hvor han har været ansat siden 2014. Derudover er han uddannet naturvejleder og er bestyrelsesleder i Naturvejledning Danmark og Dansk Geologisk Forening.
Mød Jakob til Stedets Stemmer - morgenfriskt brød og lydfortælling på Birkehøj tirsdag den 15. oktober kl. 9.30. Gratis. Dog med tilmelding via billetter.
Mød Jakob igen til en morgenfrisk landskabsvandring på Solvognens fundsted onsdag den 16. oktober kl. 9.30. Billetter koster 50 kr./voksen, gratis for børn/unge under 18 år.
Jannie Erlandsen
Jannie Erlandsen er 47 år, uddannet bibliotekar og læseguide. Hun har været ansat som børnebibliotekar i Odsherred i 7 år og er selverklæret nørd. Jannie elsker at lege og eksperimentere med tech, men kan også godt lide at være mere håndholdt kreativ. Den gode historie er omdrejningspunkt i de fleste af de projekter Jannie har arbejdet med, så at kombinere ny tech som maskinlæring med historiefortælling og kreativ skabelse ligger lige til højrebenet for hende.
Mød Jannie og kollegaen Annika til en åben AI-workshop onsdag den 16. oktober kl. 11-16 i Vaskeriet, Annebergparken 28B. Gratis. Kom bare.
Jesper Sejdner Knudsen
Jesper Sejdner Knudsen (f. 1951) er uddannet cand.mag.art. og er tidligere museumschef på Holstebro Museum og leder af Frederiksborg Museet, Han endte sin museale karriere her i Odsherred som mangeårige direktør og museumsinspektør på Museum Vestsjællands kunstmuseum i Asnæs og på Malergården. I samarbejde med Museum Vestsjælland er han snart aktuel med en kunstbog om Malergården. Jesper er en formidabel formidler af kunst og historie med en omfattende viden og en stor fortælleglæde.
Mød Jesper og hør ham fortælle til den musikalsk talk MINEFELTET mandag den 14. oktober kl. 16 i højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Musiker Niels Bugge og tidligere teaterleder Simon Vagn Jensen medvirker i MINEFELTET. Billetter koster 75 kr. Følg billetlinket.
Foto: Lars Wahl
Jessica og Thure Jørgensen
Jessica og Thure Jørgensen er gift på 21. år, forældre til fire børn, bosat i Annebergparken i snart to årtier. Jessica er udannet geoguide, folklorist, kulturformidler, canadier og arbejdshest i litteratur- og fortællefestivalen. Thure er kommuneansat, lollandsk bondesøn og Grundejerforening Annebergparkens formand på 18. år. De har tilsammen en kæmpe viden om Annebergparken, dets historie, dets bagstier, dets afvikling og udvikling, dets frugtplantage.
Mød Jessica og Thure til en morgenfrisk æblerov i Annebergparken mandag den 14. oktober kl. 9.30. Billetter koster 50 kr./voksen, gratis for børn/unge under 18 år.
Jytte Laursen
Jytte Laursen (f. 1977) er uddannet cand.ling.merc. i kommunikation og formidling fra CBS. Hun har boet en årrække i udlandet, hvor hun arbejdede freelance med forskellige tekstopgaver. Siden 2015 har hun arbejdet med koordinering og kommunikation. I august i år udkom hendes første bog, ungdomsromanen ET ÅR HVOR ALT KAN SKE på Byens Forlag. Hun havde sine egne ungdomsår i Odsherred men nu bor i Mørkhøj med sin mand, to døtre og en kat.
Hør Jytte fortælle om debutromanen til Fællessang & fortælling mandag den 14. oktober kl. 11 i Hospitalskirken, Annebergparken 35. Gratis. Kom bare - og syng og lyt med!
Foto: Byens Forlag
Jørgen Stoltz
Jørgen Stoltz er uddannet Skov- og Landskabsingeniør samt naturvejleder og arbejdede som skovfoged i Odsherred i flere årtier. I dag er han indehaver af det grønne rådgivningsfirma Silva Danica. Sammen med sin kone Anna er han indehaver af firmaet Mad og Natur ApS og af spisehuset i Klint, Det Vilde Køkken.
Mød Jørgen til Fortællinger på toppen af Anneberg mandag den 14. oktober kl. 19. Gratis, dog med tilmeldning via billetter.
Karen Marie Dehn
Karen Marie Dehn er uddannet håndarbejdslærer, er autodidakt billedkunstner og er ejer af firmaet karenmarie.nu. Hun har igennem mere end 30 år undervist i kreativitet og håndens arbejde med tekstilerne – specialet er frihandsbroderi. Gennem årene har hun skabt et stort antal broderidesign til danske og udenlandske magasiner, afholdt workshops fysisk og digitalt – og hun er ophavskvinde til det digitale fællesskab #broderetkærligheder og har sin egen kanal på YouTube med guides til broderi. Karen Marie er kunstneren bag flere broderede værker bl.a. alterdugen i Hospitalskirken i Anneberg Kulturpark og et broderet frimærke for Postnord. Hun har værksted i Kunstnerfløjen og er aktuel med bogen BRODERI PÅ TVÆRS AF GENERATIONER (2024).
Mød Karen Marie til Poetisk familiebroderi, en workshop på tværs af generationer (for børn fra 8 år og deres voksne) under årets festival mandag den 14. oktober kl. 13-15. Der er plads til maks. 12 deltagere. Billetter skal bookes i forvejen og koster 495 kr. for én voksen sammen med ét barn, inkl. materialer. Har du mere end ét barn med, så send Karen Marie en mail på kontakt@karenmarie.nu.
Kim Andrea Brofeldt
Kim Andrea Brofeldt (f. 1975) debuterede som romanforfatter i 2023 med den meget roste AFSLUTNINGER. Kim Andrea har tidligere udgivet en fagbog, skrevet adskillige klummer, artikler og noveller til blade og har altid haft gang i flere projekter på samme tid. Oprindeligt er hun uddannet billedkunstlærer og har arbejdet med børn og unge i over 20 år, men en blodprop i hjernen i 2021 fjernede hendes evne til at multitaske og fik hende til at gå efter drømmen om at skrive på fuld tid.
AFSLUTNINGER er en humoristisk og rørende fortælling om at høre til og ikke høre til. Om at være far og datter, om at elske og miste og om at finde sin egen vej i livet – også selvom man har brugt lang tid på ikke at leve det. Romanen med indlæser Githa Lehrmann var nomineret til Mofibos lydbogpris 2024.
Hør Kim Andrea fortælle fredag den 18. oktober kl. 14.30 i Kapellet, Annebergparken 32. Billetter koster 50 kr.
Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Kirsten Thorup
Kirsten Thorup (f. 1942) debuterede som forfatter i 1967 og har siden skrevet romaner, digte, skuespil og tv-dramatik. For romanen ERINDRING OM KÆRLIGHEDEN (2016) modtog hun Nordisk Råds Litteraturpris. I marts 2020 var Kirsten Thorup aktuel med romanen INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN, der var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2020. Og i oktober 2023 udkom den selvstændige fortsættelse til INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN, nemlig romanen MØRKET BAG DIG. Bogen er en skæbnefortælling om menneskers udsathed i krigstid, om en kvinde fanget i besættelsestidens dramaer. MØRKET BAG DIG var nomineret til Læsernes Bogpris 2024.
Kirsten Thorups bøger er oversat til indtil videre 16 sprog, og ud over Nordisk Råds Litteraturpris har hun for sine bøger modtaget bl.a. Kritikerprisen, De Gyldne Laurbær, Det Danske Akademis Store Pris og DR Romanprisen.
Hør Kirsten fortælle om de to seneste romaner i et interview med kulturformidler Mette Mathiasen fredag den 18. oktober kl. 16 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Billetter koster 75 kr.
Foto: Sofie Amalie Klougart
Kjeld Jensen
Kjeld Jensen er pensioneret skovfoged, naturvejleder og en engageret fortæller med en smittende energi og en stor viden om Odsherred, dets landskab, natur og historie. Han er også formand for Odsherreds Kulturhistoriske Forening.
Mød Kjeld til Fortællinger på toppen på Højsandet onsdag den 16. oktober kl. 19-21. Gratis, dog er tilmelding nødvendigt via billetter, da der er et begrænset antal pladser.
Knud Erik Hansen
Knud Erik Hansen er 4. generation i sin familie, der har arbejdet på det nu nedlagte psykiatriske hospital i Nykøbing Sj. I mange år arbejdede han som plejer på Sikringen. Nu er han flittig kustode på Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum, hvor han deler sin store personlig viden om livet og behandlingerne på hospitalet på sine rundvisninger.
Mød Knud Erik på særrundvisningen ‘Den er gale med mit hoved, hr. doktor!’ fredag den 18. oktober kl. 11 med start fra psykiatrimuseet, Annebergparken 28B, 1. th. Billetter koster 80 kr. for voksne, 40 for 7-15 år og skal købes på forhånd.
Kristian Bang Foss
Kristian Bang Foss (f. 1977) debuterede i 2004 med romanen FISKENS VINDUE. Fire anmelderroste romaner har efterfulgt debutbogen – STORMEN I 99 (2008), DØDEN KØRER AUDI (2012), FRANK VENDER HJEM (2019) og den seneste MANDEN DER BAR SOLEN (2023). Bronzealderromanen MANDEN DER BAR SOLEN var nomineret både til Weekendavisens Litteraturpris 2023 og til Politikens Litteraturpris 2023. For sine romaner har Kristian Bang Foss modtaget flere prisnomineringer og flere priser - bl.a. EU’s Litteraturpris og Det Danske Akademis Beatrice-pris.
Hør Kristian fortælle om MANDEN DER BAR SOLEN onsdag den 16. oktober kl. 16 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Billetter koster 75 kr.
Foto: Sara Galbiati
Lenette Schunck
Lenette Schunck er naturvejleder, og for 20 år siden tog hun springet fra et kontorjob som designer til et udendørsjob. Både i sit eget liv og gennem formidling til både børn og voksne har hun oplevet, hvordan den daglige tur ud øger livskvaliteten. Derfor har hun dedikeret sit arbejdsliv til at inspirere børn og voksne til at komme ud for at opleve naturen med alle sanser. Hun står bag bloggen Fuglellerfisk og driver Facebook-siden Udeliv med indlevelse, hvor følgerne bliver inspireret til naturoplevelser. Hendes bog UD HVER DAG udkom tidligere i år. Tidligere har hun været naturvejleder både i børnehaver og tilknyttet naturskoler og senest projektmedarbejder på Naturvejledning Danmarks Krible Krable-projekt.
Mød Lenette til naturkrea på Fortællelegepladsen torsdag den 17. oktober kl. 11-14. Gratis.
Maise Njor
Maise Njor (f.1968) er journalist og forfatter - bl.a. til bøgerne "Michael Laudrups Tænder", road-romanen "Der var engang en mand" og "Livet for let øvede", der er en mailkorrespondance med forfatter Fay Weldon, for hvilken de modtog Danners Ærespris i 2010. Maise Njor har arbejdet som journalist på bl.a. tv-programmerne "Ugen der Gak", "Linen ud" og "Eleva2ren", og har skrevet for bl.a. Alt for Damerne, Politiken, Femina og Jyllands-Posten, og hun var med til at starte Eurowoman, hvor hun arbejdede i ni år.
Mød Maise til Litteraturløjer - en snak om kærlighed torsdag den 17. oktober kl. 13-14 i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Gratis.
Foto: Les Kaner
Marianne Rohweder
Marianne Rohweder (f. 1956) er forfatter og journalist og oprindelig uddannet tandlæge. Hun har skrevet en lang række biografier og fagbøger og er medforfatter (sammen med Pernille Plaetner) til den anmelderroste krimiserie om politiassistent Martha Munk. Den seneste i serien udkom tidligere i år og hedder ULVETIDER. Derudover er hun aktuel med romanen DØTRE, der udkom sidste år.
Hør Marianne fortælle om Martha Munk-krimiserien med sin skrivemakker Pernille Plaetner tirsdag den 15. oktober kl. 16 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Billetter koster 75 kr.
Hør Marianne fortælle igen til Fællessang & fortællinger fredag den 18. oktober kl. 11 i Hospitalskirken, Annebergparken 35. Gratis. Ingen tilmelding.
Mette Mathiasen
Mette Mathiasen er cand.mag. og har gennem de sidste godt ti år arbejdet som kultur- og litteraturformidler på det lokale Odsherred Bibliotek. I arbejdet på såvel bibliotek som i Kulturhusene Pakhuset og Aksen har hun gennem årene præsenteret, interviewet og formidlet et utal af gode danske forfattere til både voksne og børn.
Mød Mette, når hun interviewer Kirsten Thorup fredag den 18. oktober kl. 16 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Billetter koster 75 kr.
Foto: Ida Hjære Langkjær
Michael Andersen
Michael Andersen er hr. Høve, et omvandrende leksikon om sin landsby. Han har været en del af Høve Bylaug i mere end 20 år, heraf nogle år som oldermand. Han er geoguide og en formidable historiefortæller og formidler, der i 2020 modtog Odsherred Kommunes pris Odsherred Påskønner for sit engagement og sin indsats.
Hør Michael fortælle til Fortællinger på toppen af Høve - Odsherreds højest beliggende landsby torsdag den 17. oktober kl. 19. Gratis, dog med tilmelding via billetter, da der er et begænset antal pladser. OBS. Turen er nu udsolgt!
Mikkel Egelund
Mikkel Egelund, guitarist, debuterede i 2017 som solist fra Det Jyske Musikkonservatorium og igen i 2018 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistlinje for ensembler med sin guitarduo Aros Guitar Duo. I 2013 vandt han 1. prisen ved London International Guitar Competition. Mikkel har en omfattende koncertkarriere herhjemme og i udlandet, både som solist og i kammermusikalske sammenhænge og som engageret kammer- og ensemblemusiker optræder han ofte med Aros Guitar Duo, Scenatet, CRAS Ensemble og kvartetten NJYD. Mikkel har opført en lang række værker i alle genrer fra renæssance til ny moderne samtidsmusik, og med en særlig interesse for den nye musik har han samarbejdet med og fået dedikeret værker af flere komponister samt medvirket til uropførelser af over 80 værker.
Mød Mikkel til den stedsspecifikke kammeropera HVILELØS i Badeanstalten, Annebergparken 28C. Operaen spilles 6 gange under festivalen: søndag den 13. oktober kl. 20 (premiere), tirsdag den 15. oktober kl. 18 & kl. 20, torsdag den 17. oktober kl. 18 & 20 og fredag den 18. oktober kl. 18. Billetter koster 150 kr.
Foto: Jens Juul
Mørkeland
Mørkeland er en ugentlig samtalepodcast, der gennem mere end seks år har beskæftiget sig med to ældre kriminalsager hver mandag. Der tales primært om danske forbrydelser, men også til tider udenlandske, når noget tankevækkende melder sig. Formålet er at udforske sindets mørke og forsøge at komme årsagerne til drab nærmere, mens man samtidig bliver klogere på dansk kriminalhistorie, indretningen af det danske retssystem samt den menneskelige fascination af mørket i livet. Værter er Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee.
Mød Camilla og Kristine fredag den 18. oktober kl. 19.30 i teatersalen i Gæstehuset, Annebergparken 22. Billetter koster 100 kr.
Niels Bugge
Niels Bugge (f. 1955) er uddannet musikpædagog fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og var ansat i musikskoler i Odsherred i mange år, inden han blev kulturhusleder i Pakhuset i Nykøbing Sj. og Aksen i Asnæs. Nu er han freelance musiker, komponist og lydmager. Han er medlem af adskillige musikduoer og -trioer og -grupper, bl.a. bandene Nice Guys og Locomotion. Han har et langt samarbejde med Odsherred Teater, hvor han har spillet musik og været kapelmester til flere af deres kabareter og forestillinger. Niels har også lavet lydbilleder til adskillige museumsudstillinger, bl.a. Solens land på Odsherred Museum.
Hør Niels spille til den musikalske talk MINEFELTET mandag den 14. oktober kl. 16 i højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Simon Vagn Jensen og Jesper Sejdner Knudsen medvirker i MINEFELTET. Billetter koster 75 kr. Følg billetlinket.
Foto: Lars Wahl
Odsherred Teater
Odsherred Teater blev etableret i 1996 som professionelt, producerende egnsteater. Teatret er en selvejende institution og har siden 2007 tillige fungeret som egnsteater for Kalundborg kommune.
Mød Odsherred Teaters leder Leffe Kjøllmoen og projektkoordinator Helle Christence Ankerstjerne tirsdag den 15. oktober kl. 9.30-10.30 til en morgenfrisk samtale om samarbejdsprojektet Stedets stemmer - ved Birkehøj, Oddenvej 22, 4500 Nykøbing Sj. Gratis, dog er tilmelding nødvendig via billetter.
Pauline Rehné
Pauline Rehné (f. 1954) er uddannet skuespiller fra Odense Teaters Skuespillerskole og har haft en lang og varieret karriere i branchen. Hun har optrådt på utallige teaterscener rundt om i landet, hun har lagt stemme til et hav af tegnefilmfigurer, hun har oversat udenlandske film for B&U-afdelingen på DR, og hun har indtalte sine egne manuskripter som synstolker for DR, så blinde og svagtseende kunne følge med i de store dramaserier (bl.a. Arvingerne og Herrens Veje). Hun debuterede med romanen EN VERDEN AF FJOLSER sidste år, og roman nummer to ELA er netop udkommet.
Hør Pauline fortælle om ELA i en musikalsk booktalk sammen med harmonikaspiller Øyvind Ougaard til Litteraturløjer fredag den 18. oktober kl. 13 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Gratis. Kom bare.
Pernille Plaetner
Pernille Plaetner (t.v.) er journalist, forfatter og sangskriver med bl.a. en stribe musikudgivelser bag sig. Hun er medforfatter (sammen med Marianne Rohweder, t.h.) til den anmelderroste og storsælgende krimiserie om Martha Munk, der foregår for de meste i Odsherred. Hun er aktuelt med det seneste bind i Martha Munk-krimiserien ULVETIDER (2024).
Hør Pernille fortælle om Martha Munk-krimiserien sammen med sin ‘partner in crime’ Marianne tirsdag den 15. oktober kl. 16 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Billetter koster 75 kr.
Sandy Brinck
Sandy Brinck (f. 1972) er tidligere folketingspolitiker fra Kalundborgkredsen og repræsenterede socialdemokraterne fra 1998 til 2005, hvor hun forlod dansk politik med øjeblikkelig virkning i utilfredshed med ledelsesstilen i sit parti. Siden har Sandy Brinck som cand. scient. pol. gjort karriere i organisationer og i det private erhvervsliv. Hun arbejder i dag som ufaglært på et bosted og bor i Høve her i Odsherred. Og så skriver hun bøger. Bog nummer tre udkom sidste år på Byens Forlag, den hedder FRI MIG FOR FØLELSER.
Hør Sandy fortælle til Fællessang & fortællinger tirsdag den 15. oktober kl. 11 i Hospitalskirken, Annebergparken 35. Gratis. Kom bare og syng med.
Foto: Anne-Mette Kureer
Sarah Smed
Sarah Smed (f. 1978) er historiker og leder af Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg. Hun er bl.a. medforfatter til FATTIGGÅRDEN (2015), MUSEUMS AND SOCIAL CHANGE (2020), og den historiske udredning af sær- og åndssvageforsorgen (2022). Hun er aktuelt med bogen PIGERNE FRA SPROGØ (2024), en bog skrevet i samarbejde med KU-adjunkt og ph.d. Stine Grønbæk Jensen. Bogen følger en række kvinder, der anbringes på ø-anstalten, og skaber indlevelse i deres svære vilkår og situation.
Hør Sarah fortælle om PIGERNE FRA SPROGØ mandag den 14. oktober kl. 14.30 i Kapellet, Annebergparken 32. Billetter koster 50 kr. OBS. Foredraget er nu udsolgt.
Foto: Michéle Rylander
Simon Vagn Jensen
Simon Vagn Jensen (f. 1956) nåede et kvartårhundrede som leder på Odsherred Teater, inden han gik på pension for tre år siden. Simon havde i alle årene udover ledertjansen virket som skuespiller, instruktør, oversætter m.v. og fik i øvrigt kulturprisen ‘Det gode liv’ i 2011 for sit virke for teaterlivet i lokalområdet. Han er musiker i sin fritid og er en meget begavet fortæller.
Hør Simon fortælle og læse højt og vær med, når han forærer bøger væk til dagens Litteraturløjer mandag den 14. oktober kl. 13 i højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Det er gratis. Kom bare.
Hør Simon igen - denne gang til den musikalsk talk MINEFELTET mandag den 14. oktober kl. 16 i højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Musiker Niels Bugge og tidligere museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen medvirker i MINEFELTET. Billetter koster 75 kr. Følg billetlinket.
Foto: Lars Wahl
Steiner Steinmetz
Steiner Steinmetz er professionel historiefortæller med rigtig mange historier i ærmet. Han er oprindeligt fra Holbæk, nu bosat i Næstved og har en mor, der har arbejdet på Bakkegården her på det gamle sindssygehospital ved Nykøbing Sj. Han har selv arbejdet som speciallærer i 16 år med særligt mennesker med autisme-spektrumforstyrrelser. Siden 2005 har han specialiseret sig i at performe levende og inddragende, samt udviklet metoder til at udnytte de mange styrker som mundtlig storytelling har.
Hør Steiner fortælle om de skæve - hvad skulle vi dog gøre uden jer? - til Litteraturløjer tirsdag den 15. oktober kl. 13 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Gratis. Kom bare.
Tahir Mirza
Tahir Mirza (f. 1987) har en bachelor i religionsvidenskab og en kandidat i retorik fra Aarhus Universitet. I 2022 blev han færdiguddannet på Forfatterskolen. Til daglig arbejder han som afdelingsleder for Ungdomsskolen i Kalundborg og er i gang med diplomuddannelse i ledelse. Derudover underviser han på Forfatterskolen for Unge. I 2018 var Tahir Mirza udstationeret på Nauru Island med Læger uden Grænser, hvor han arbejdede som kulturtolk. I 2023 debuterede han med romanen NAURU, der netop tager inspiration fra den udstationering.
Hør Tahir fortælle om NAURU torsdag den 17. oktober kl. 14.30 i Kapellet, Annebergparken 32. Billetter koster 50 kr.
Theis Ørntoft
Theis Ørntoft (f. 1984) er en af sin generations mest markante stemmer. Han gik på Forfatterskolen fra 2007 til 2009 og debuterede som forfatter i 2009 med digtsamlingen YEAHSUITEN, som modtog debutantprisen, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. Han er forfatter til yderligere tre bøger, som alle har været indstillet til flere priser og vundet bl.a. Michael Strunge-Prisen (2014) og Klaus Rifbjergs Debutantpris (2016). Theis Ørntoft er aktuelt med romanen JORDISK (2023) - en vidtforgrenet fortælling om kærlighed og arbejde, natur og kapitalisme, om guld, sølv, olie, marmor og Vestens langsomme undergang, men frem for alt om en familie i tre generationer, som er forbundet på tværs af tid og rum på måder, de ikke selv er klar over.
JORDISK var nomineret til Politikens Litteraturpris 2023 og DR Romanprisen, er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2024 og vandt EU’s Litteraturpris og Per Olov Enquist Prisen 2024.
Hør Theis fortælle om JORDISK torsdag den 17. oktober kl. 16 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Billetter koster 75 kr.
Foto: Sara Galbiati
Vibeke Schou
Vibeke Schou (f. 1986) er autodidakt maler, der til daglig arbejder som Business Intelligence Architect. I sin sparsomme fritid maler hun i akryl. Den stil, hun maler, kalder hun selv for illustrativ realisme, da hun maler forholdsvis naturalistisk men mest inden for fantasy og drømmeverdenen. Og i mange instanser med udgangspunkt i bøger og de verdener og forestillinger, der udspringer fra tekst på en side. Hun bor i Karlslunde og er mor til to.
Oplev Vibekes farverige og illustrative ‘bog’-malerier i Bogcaféen i Vaskeriet, Annebergparken 28B, st., daglig under hele festivalen kl. 11-16. Gratis. Kig bare forbi.
Øyvind Ougaard
Øyvind Ougaard har som studiemusiker medvirket på mere end 600 CD-udgivelser og er derfor kendt af langt de fleste danske kunstnere i musikbranchen, ikke mindst af Monrad & Rislund, som kapelmester i Zirkus Nemo og i diverse klezmerbands. Når han optræder live, trækker han på alle disse erfaringer og præsenterer musiknumrene i sine egne kompetente versioner fremført med overskud og musikalitet.
Hør Øyvind spille, mens Pauline Rehné fortæller om sin seneste roman ELA i en musikalsk booktalk til Litteraturløjer fredag den 18. oktober kl. 13 i Højtlæsningssalen i Plejerskebygningen, Annebergparken 48B. Gratis. Kom bare.